Texel is een prachtig Nederlands Waddeneiland en hoort bij de provincie Noord-Holland. De  toonaangevende reisgids Lonely Planet is onder de indruk en heeft het eiland in 2016 op de negende plaats gezet van de tien beste locaties om je vakantie in Europa door te brengen. En dat is natuurlijk volkomen terecht!

Texel is het grootste Waddeneiland van Nederland en heeft een oppervlakte van 162 km2. Het eiland is 24 km lang en 9 km breed. 

 

De Texelse vuurtoren staat op het noordelijkste puntje, ingeklemd tussen de Noordzee en de Waddenzee, met een aantal voormalige dienstwoningen ernaast. Hier kun je écht voelen wat windkracht zes betekent!

Met 140 kilometer fietspad, (knooppunt)routes door het bijzonder gevarieerde landschap en ruime keus aan rustpunten met vermaak onderweg is Texel eigenlijk een must-visit voor de fietsliefhebber. Je fietst over prachtige fietspaden door bos en duin, naar de vuurtoren of langs idyllische dorpjes en zeehonden spotten.

Bij VVV Texel is het boekje ‘Eilandroutes’ verkrijgbaar

Ontdek het maritieme heden en verleden, luister naar de juttersverhalen, kijk leuke filmpjes, verbaas je over de vele aangespoelde spullen. In het museum zie je de rijke geschiedenis van het strandjutten in beeld en geluid.

Voor de kinderen is er ook van alles te doen: doe een speurtocht, spelletjes, kruip in een échte reddingscapsule of roets van de kabelbaan in onze leuke speeltuin. 

 

 

 
 

 

De zandstranden op Texel zijn breed, schoon en zeer fraai. Het eiland is gezegend met maar liefst dertig kilometer strand en er is veel ruimte om te genieten van uw bezoek. Aan de Noordzeekant mag je bijna overal zwemmen. Alleen tussen paal 31 tot 33 is zwemmen verboden in verband met sterke stroming. Alle stranden op het eiland zijn goed te bereiken met een auto of de fiets. 

Een strandpaviljoen op sien tessels, dat betekent ook: een gemoedelijke sfeer, '' niet van dat massale''. Daar ligt de grote aantrekking van Het Strandhuus. Hier kom je om lekker neer te ploffen op een zitzak met een gin-tonic in je hand en in je hoofd het voornemen om voorlopig niet meer uit die zitzak weg te gaan. De zee blijft de hele dag mooi en ondertussen wordt er door het team van Het Strandhuus goed voor je gezorgd. Je kunt er terecht voor een verfrissende cocktail, een stevig glas bier, een goede maaltijd en verder dus die gezelligheid van een echte strandtent.